Георги МарковЗа Епицентър.бг Българският парламентаризъм почина на 19 октомври 2022 г. Студент

...
Георги МарковЗа Епицентър.бг Българският парламентаризъм почина на 19 октомври 2022 г. Студент
Коментари Харесай

Георги Марков: Българският парламентаризъм почина на 19 октомври 2022 г! Христо Иванов е правна 0

Георги Марков

За Епицентър.бг

 

Българският парламентаризъм умря на 19 октомври 2022 година

 

Студент от първи курс по право знае, че ръководител на Народното събрание би трябвало да е излъчен от победила та партия. Това следва от гласа национален и Божи, от волята на суверена.

Кое дава самочувствие на победените партии да издигат свои претенденти, с цел да блокират конституирането на Народното събрание? Някои от които с комичните за претенциите си 25 депутата. Те сковават учредяването на най-висшия държавен орган в навечерието на Трета международна война, прииждаща мигрантска вълна, пандемия, инфлация и цени до небесата.

 

Всички победени партии до една са под 500 000 гласа. Резултат, с който на първите парламентарни избори октомври 1991 някои нямаше и да влязат в Народното събрание.

 

Те даже не схващат, че 2/3 от гласоподавателите обърнаха тил на институцията парламент. Гласуваха единствено партийните ядра.

На идните избори до дупка след днешния ден ще гласоподават единствено управленията на партиите и номенклатурата по места.

 

Този парламент е с ниска легитимност и е жертван на неуспех.

Вече е ясно, че той не може да излъчи мощно държавно управление. Колкото по бързо си отиде, толкоз по-добре. Ако въпреки всичко желае да направи като смирение нещо за България, да анулира машинното гласоподаване, да вкара 1/3 мажоритарен избор и 10% предел за обединенията. Подобно на Италия, която страдаше от избори до дупка.

 

Бог да пази България щом Христо Иванов ще ни избавя парламентаризма. Той е правна и политическа нула - т. е. 00.

 

Ротация, в побългарената ни народна власт! Ами то министър председателите и те да се ротират. Първо Бойко, след това Кирчо и по този начин на всеки километър.

 

Отиваме на избори до дупка. Къси парламенти и дълги служебни държавни управления под юмрука на президента.

 

България е към този момент де факто президентска република. Без Велико народно събрание и смяна в Конституцията. Радев ще ни ръководи до 2025.

 

Не гласуването на идващите предварителни избори ще си е напряко референдум за " накъде вървим ".

 

Покойният президент доктор Желев след приключване на мандата му обществено застъпи тезата за президентска република. С мотив, че в българския парламент отговорността се размива. Колективната отговорност се заменя с групова без отговорност.

Датата 19 октомври 2022 удостовери, какъв брой прав е бил този извънреден демократ.

 

По-късно Първанов го поддържа, а Радев взе та го реализира.

 

Никой и с никакъв компромис не може да избави това Народно заседание, даже и Бойко с обезверените си опити за компромис.

Това е действителността. 

 

Да не не помни, че и американците на Байдън ще са удовлетворени. Ще си приказват единствено с един човек 4 години. Ние сме си колония, а Радев ще е губернатор.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР